Overslaan en naar de inhoud gaan

Enkel voor leden...

 

Om deze foto's te bekijken moet je lid zijn van onze site. Log in of registreer je vandaag nog.

  • Meer informatie vinden jullie hier...

 

Lid worden of inloggen

 

 

image

Op donderdag 22,- en vrijdag 23 september 2022 organiseerde het Rode Kruis Lanaken i.s.m. transportbedrijf Gobo voor de 20de keer het project dode hoek, een 'feesteditie' dus. Met het project dode hoek trachten zij de jonge fietsers en voetgangers bewust te maken van het gevaar van de dode hoek bij vrachtwagens en andere voertuigen.

Donderdag 22 september stond in het teken van het derde leerjaar van Groot - Lanaken hun werd bijgebracht wat de dode hoek bij een vrachtwagen nu echt is en hoe zij daarmee moeten omgaan. Ze mogen plaats nemen achter het stuur van een vrachtwagen zodat ze zelf kunnen ervaren wat de truckchauffeur ziet en wat niet. De gevaarlijke zones worden aangegeven met 2 kleuren zeilen: de rode zone is onzichtbaar voor de chauffeur, de groene zone is slechts beperkt zichtbaar. Tevens bekijken de kinderen een video van “Veilig op weg” met acteur Marijn Devalk (alias Baltazar Boma) , hij wijst de kinderen op de gevaren van de dode hoek.

Ter ere van deze speciale editie was er op vrijdag 23 september voor het vijfde leerjaar een heus hulpdiensten-dorp gebouwd waar de kinderen konden kennis maken met het werk van de brandweer, politie en ambulance. Ook kregen ze een initiatieles EHBO, reanimatie en alarmering. Natuurlijk was aandacht voor de dode hoek met een vrachtwagen en een kortfilm en een extraatje een vrachtwagen met een 'echt' ongeval waar de kinderen getuige van waren. Op deze manier kregen de kinderen toch een inzicht van het reilen en zijlen in de wereld van de hulpdiensten. Alles werd zeer deskundig en zeer uitvoerig begeleid door de vrijwilligers van het Rode Kruis Lanaken
en transportbedrijf Gobo..

Na afloop was er een receptie aangeboden door het gemeentebestuur met een toespraak van burgemeester Marino Keulen.
Onze fotograaf Ronny was er bij en maakte volgende fotoreportage...