Overslaan en naar de inhoud gaan

Op zaterdag 4- en zondag 5 juni 2022 was er in OC Kleinveld te Rekem het 50 jarig bestaan van de Reckheimer Musikanten. Om dit te vieren organiseerden ze een tweedaags blaasfestival met optredens van blaaskapellen uit binnen- en buitenland.

De 'Reckheimer Musikanten' werden opgericht in 1972. Wijlen Lucien Stouten en Jan Vanhengel vonden het noodzakelijk om het leven van de pati├źnten van het OPC Rekem op te vrolijken. De eerste repetities werden gehouden in het lokaal boven de ingang van het poortgebouw,
onder leiding van Jos Opsteyn. Het personeelsorkest verzorgde vele muzikale avonden op de verschillende afdelingen. De Psychiatrie veranderde in de loop van de jaren en kreeg meer en meer een openbaar karakter. Muzikanten die geen binding hadden met het ziekenhuis sloten aan en in 1984 nam Robby Vossen het dirigeerstokje over en de OPC-Band veranderde van naam, De Reckheimer Musikanten waren geboren.

 Op zaterdag 4 juni 2022 was er een receptie voor genodigden en een toepspraak van burgemeester Marino Keulen. Fotograaf Stefan maakte volgende fotoreportage.