Overslaan en naar de inhoud gaan

Op vrijdag 25 augustus 2023 was er in de eetzaal van Scholencampus Alicebourg de persconferentie en onthulling van de toekomstplannen van de campus. De persconferentie begon met een confettiknal de Scholencampus Alicebourg wordt LINC PARC en start met een totale transformatie. De verschillende entiteiten Kleuteronderwijs, Basisonderwijs, Daltononderwijs, Secundair onderwijs, Volwassenenonderwijs, Internaat en het CLB gaan hun krachten bundelen en gaan het onderwijs linken met morgen. Met de bouw van twee innovatieve schoolgebouwen en de vernieuwing en renovatie van het internaat, gaan ze voluit voor een innovatieve onderwijscultuur waar leerlingen en werknemers klaar worden gestoomd voor de toekomst. Bij een vernieuwde strategie hoor natuurlijk ook een nieuwe naam Campus Alicebourg koos voor LINC PARC. Een allesomvattende naam die de nieuwe toekomstvisie van de campus vertaalt. Het onderwijs linken met morgen, dat doet LINC PARC met Levenslang leren en leven, Innoveren en inspireren, de Natuur binnen en buiten en uiteraard de Connectie en de samenwerking tussen de verschillende onderwijsvormen op de campus.

Aan de basis van deze infrastructurele transformatie ligt het centraliseren van de gebouwen, de veiligheid van de leerlingen, de park-gedachte die in LINC PARC versterkt zal worden. De twee nieuwbouwprojecten zullen het visitekaartje van innovatie worden. De vernieuwde infrastructuur zal voor een intensievere samenwerking zorgen met betrekking op de overgang tussen kleuter-, basis- en secundair onderwijs. Zo groeien leerlingen in een vertrouwde omgeving door naar hun volgende ontwikkelingsfase. Verder zullen de nieuwbouwprojecten af wijken van de traditionele infrastructuur die we vandaag in klaslokalen tegenkomen. Het internaat werd reeds onderworpen aan een renovatie met zeven extra kamers en er voor de toekomst staat er een nieuwe vleugel op de planning om het huidige internaat verder uit te breiden. Het kasteel wordt volledig gerenoveerd aan de binnenkant en zal het centraal onthaalpunt worden. Alle gebouwen en het park zullen gecentraliseerd worden rond het kasteel. De voorbereidende renovatiewerken in het kasteel en het internaat werden met eigen middelen ingevuld met een prijskaartje van € 1.100.000.

Uniek aan LINC PARC is de link met de parkgedachte met meer groen willen ze de natuur binnen en buiten brengen. De natuur zal nog meer tot zijn recht komen door uitbreiding van de groene zone door afbraak van de oudste gebouwen. In de nieuwe gebouwen zal er ook plaats zijn voor het Volwassenonderwijs CVO, die ook verschillende lesmodules aan zal bieden. Zo zal er altijd een blijvende link blijven met de Campus en zal men kunnen doorstromen van kleuterschool tot CVO . De afbraakwerken van de kleuterklassen en A-blok zullen starten in 2024, in de tweede helft van 2024 zal de start van de nieuwe gebouwen starten en de oplevering van de nieuwe gebouwen staan gepland voor september 2026 . Er waren toespraken van Sabine Jans (Directrice Basis & Dalton), Lieve Leenders (Directrice Secundair), Dominique Caubergh (Technisch adviseur coördinator Secundair), Thijs Vandijck (Directeur Internaat), Peter Heyligen (Verantwoordelijke infrastructuur Scholengroep 13) en Peter Vanaken (Voorzitter Raad van Bestuur Scholengroep 13). Na de persconferentie was er de officiële opening van de nieuwe gebouwen van het internaat. In de voormiddag was er een moment voor de pers, in de namiddag was er de voorstelling voor alle personeelsleden. Fotograaf Ronny maakte volgende fotoreportage...

Leon (niet geregistreerd als lid) do, 26/10/2023 - 12:09

Omg, zo trots op mijn papatje!!!! (Thijs Vandijck) Is ook een betere naam !!

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • .
  • .
* Je bericht komt online na goedkeuring beheerder.