Overslaan en naar de inhoud gaan

Op woensdag 10 november 2021 was er in het centrum van Lanaken de heropening van de Carrefour supermarkt. Om klokslag 9u, na een openingstoespraak van burgemeester Marino Keulen, opende gedelegeerd bestuurders Herman Nijs, Wilfried Collas en Andreas Nijs samen met winkeldirecteur Boris Mechels met trots de deuren van de vernieuwde winkel. Er is de afgelopen weken keihard gewerkt door de mensen en de ploegen van Carrefour om deze hypermoderne supermarkt klaar te krijgen. Zo werden er 5 leegstaande panden aangekocht in de naastliggende galerij Da Vinci en samengevoegd tot een groot geheel. Men komt zo op een totale oppervlakte van 1600m2. Een investering van €3 000 000 en een absolute meerwaarde voor Lanaken.

Met het nieuwe concept gaan ze volledig inzetten op ecologie. Onder de noemer “Missie Zero Waste” kunnen shoppers in een speciaal ingerichte zone hun overtollige verpakkingen kwijt, netjes gesorteerd. Er wordt ook rekening gehouden met de grote vraag van vleesvervangers. De vegetarische afdeling zal daarom 3 keer zo groot worden. Ook is er gedacht aan de steile opmars van BIO-producten.

Lokale handel wordt hoog in het vaandel gedragen, lokale producten zullen dus zeker niet ontbreken in dit nieuw concept . Zo zal er samengewerkt worden met tientallen ondernemers uit Lanaken en omstreken. Met ook een groot assortiment Limburgse bieren.

47% Van de winkel bestaat uit versafdelingen met onder andere een bakkerij waar meermaals per dag vers brood, pistolets en koeken gebakken worden. 80% Van het vlees en gevogelte in de winkel wordt ter plaatse versneden door onze eigen beenhouwers in hun atelier. Met een eigen traiteur-afdeling.

Comfort is een basisvereiste, niet hoeven wachten aan de kassa is daar het mooiste voorbeeld van. Zo zijn er 4 zelfscankassa’s en daarnaast zijn er nog steeds 4 traditionele kassa’s.

Helemaal nieuw is een sushistand van de firma Sushi Daily waar dagelijks verse sushi, poké bowls en Aziatische gerechten bereid zullen worden. Kortom de klant zal een marktgevoel krijgen wanneer hij rondloopt in deze vernieuwde supermarkt.

Wij, met Fotolink, kregen samen met de andere pers een preview en konden volgende fotoreportage.