Overslaan en naar de inhoud gaan

Op dinsdag 22 januari 2019 was in het CC Lanaken de nieuwjaarsreceptie van de Culturele Raad. Tijdens deze samenkomst worden verdienstelijke bestuursleden en jubilerende verenigingen uit Lanaken in de bloemetjes gezet en de nieuwe Cultureel Ambassadeur bekend gemaakt. De nieuwe Cultureel Ambassadeur is Piano's Maene.

Piano’s Maene is van oorsprong afkomstig van het West-Vlaamse Ruiselede maar heeft ook een vestiging in de voormalige Paterskerk in Oud Rekem. Van concerten over de verkoop, verhuur tot het herstellen en stemmen van piano’s, voor letterlijk alles mbt piano’s kan men in deze speciaalzaak terecht. Het ambassadeurschap geldt in principe voor 2 jaren. Een mooi kunstwerk - glazen piano - van de hand van Felicien Penders werd hun als aandenken overhandigd.

Er waren toespraken van voorzitter Josiane Rasking, schepen van cultuur Jolein Martens en uittredend schepen van cultuur Sofie Martens. De prensentatie was in handen van Anneke Salden. Dameskoor Pur sang zorgde voor de muzikale omlijsting. Na het officiële gedeelte kregen alle genodigden een hapje en een drankje aangeboden tijdens de receptie. Fotograaf Ronny maakte volgende fotoreportage.