Overslaan en naar de inhoud gaan

Op donderdag 28 april 2022 was er in Café Hoeve+ te Gellik de voorstelling van Lanaken fietsgemeente, nieuwe fietsvlonders met fietsherstelpunten.

Gemeente Lanaken wil in het kader van “Lanaken fietsgemeente” en het verduurzamen van het particulier vervoer verder inzetten op de fiets. Woon-werkverkeer maar ook recreatief. De gemeente wil dit dan ook ten volle faciliteren. Daarom zijn er recent op twee plaatsen in Lanaken fietsvlonders geplaatst en op drie centrale plaatsen een fietsherstelpunt. (Een fietsvlonder is een platform waar fietsbeugels in verwerkt zijn waaraan je je fiets kan stallen. Een fietsherstelpunt is een plek waar je je fiets zelf kan repareren, een lekke band kan oppompen of een fietssleutel kan gebruiken.)

De fietsvlonders zijn geplaatst op het Kerkplein in Gellik en op het Schumanplein in het centrum van Lanaken. De fietsherstelpunten zijn te vinden op het Kerkplein in Gellik, in het centrum van Lanaken aan het gemeentehuis en in Oud-Rekem naast de bestaande fietsenstalling
bij het restaurant in het centrum.

De twee fietsvlonders zijn aangekocht voor een bedrag van €9438 inclusief btw, de drie fietsherstelpunten samen voor een bedrag van €3608,22  inclusief btw.

Hier wat sfeerfoto's van de voorstelling...