Naar Boven

Op zondag 1 juli 2018 was er op het plein aan het OC in Neerharen de feestelijke eucharistieviering ter ere van het gouden priesterjublieum van de geliefde E.H Pastoor Gust Vanherck. De eucharistieviering werd voor de gelegenheid voorgedragen door E.H. Pastoor Jos Vanderlee, Diaken Julien Beckers en E.H Pastoor Gust Vanherck. Tijdens de viering konden de gelovigen genieten van muziek van Parochieel Gemengd Koor Sint Lambertus en (pop) koor Pur Sang (en Pur Kids). Na de viering waren er tal van toespraken en als verrassing was er voor Pastoor Gust een optreden van samengestelde harmonieën en fanfares van Groot - Lanaken. Daarna konden de meer dan 500 aanwezigen deelnemen aan de gratis BBQ en genieten van een drankje.
Onze fotograaf Ronny maakte volgende foto's...

E.H. Gust Vanherck (79) werd op 30 juni 1968 door Monseigneur Heusschen, Bisschop van Hasselt in Bree tot priester gewijd. Vervolgens werd hij kapelaan in Meulenberg-Houthalen (1968-1974), in Hamont ( 1974-1980) en in Lanaken (1980-1985). In dat laatste jaar stond hij E.H. Franz Schifflers, toenmalig pastoor in Neerharen, reeds bij met hulp bij allerlei vieringen. Vanaf 1 januari 1986 werd hij tot pastoor aangesteld van parochie St Lambertus Neerharen. Later kwamen daar de parochies Sint-Jozef Smeermaas en Sint-Pieter Rekem bij. Omwille van gezondheidsredenen moest hij enkele jaren geleden noodgedwongen deze laatste twee parochies verweesd achterlaten. Naast het-priester-zijn is hij ook muzikant. Hij speelt orgel en saxofoon. Waar hij al meer dan 15 jaar voorzitter is van het Seniorenorkest Lanaken.

Klik op de foto voor slideshow...

Ik ken Gust niet zo goed, maar heb wel vaak mensen bewondering over hem horen spreken. Daarmee vind ik het ook heel goed dat alles op beeld is gebracht zodat hij toch voor velen een waarde zal blijven behouden en ook voor later. Proficiat voor het maken van de foto's wat in deze hitte weer het niet makkelijk zal gemaakt hebben.


Mooie foto's van deze schitterende viering van Pastoor Gust. Zulke mensen maken ze niet meer. Dank u wel Pastoor Gust dat wij u mogen kennen, en laat ons nog lang van u genieten.

Reactie toevoegen

* Je bericht komt online na goedkeuring...
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
1 + 0 =
Los deze eenvoudige rekenoefening op en voer het resultaat in. Bijvoorbeeld: voor 1+3, voer 4 in.