Overslaan en naar de inhoud gaan

Playa del Carmen, gelegen aan de Riviera Maya, is een badplaats in Quintana Roo. Het ligt in het oosten van Mexico, heeft 151.666 inwoners en is de hoofdplaats van de gemeente Solidaridad. Het was voor 1995 een rustig plaatsje met een kleine 5.000 inwoners, maar door het toerisme is het inwonersaantal in de afgelopen 15 jaar met 145.000 inwoners gestegen. Al tijdens precolumbiaanse tijden diende Playa del Carmen, toen nog Xaman-Ha geheten, als vertrekplaats voor boten naar Cozumel. De Maya's vertrokken naar Cozumel vanwege het heiligdom voor de godin Ixchel, terwijl latere bezoekers vooral toeristen waren. De stad wordt tegenwoordig vooral bezocht door toeristen die de drukte van de badplaats CancĂșn willen ontvluchten.

Net ten noorden van het schiereiland Yucatan liggen Holbox Island, Isla Pajaros en Isla Pasion Holbox is een eiland ten westen van Kaap Catoche net voor de kust van Mexico. Het eiland wordt bewoond door ongeveer 1500 mensen. De oorspronkelijke bevolking werd gevormd door Maya-indianen.
 
Verder trok de fotograaf het binnenland in en volgde een route langs de cenotes tot aan het dorpje Leona Vicario, bezocht een typisch Mexicaanse markt, een houtsnijwerkbedrijf, een kerkhof, een tortillafabriek en het visserdorpje Puerto Morelos.