Naar Boven
Gedelegeerd bestuurders Herman Nijs, Wilfried Collas & Andreas Nijs, samen met winkeldirecteur Boris Mechels stellen met trots de verbouwingsplannen voor van de Carrefour Market in Lanaken centrum. Ruim 3 jaar geleden werden de eerste gesprekken aangeknoopt om de supermarkt te moderniseren. De huidige winkel dateert van 1986. In de afgelopen 35 jaar kreeg deze verschillende benamingen: Nopri, Super GB Partner, om later omgedoopt te worden tot Carrefour Market.
 
Zaterdag 16 oktober zal de winkel voor de laatste keer opengaan in zijn huidige vorm, om deze dan feestelijk te heropenen op donderdag 4 november om 8 uur. In deze drie weken zal de winkel helemaal verbouwd worden van vloer tot plafond. Dit zal gebeuren volgens het allernieuwste V4-concept van Carrefour. Momenteel zijn er zo slechts 2 winkels in België, waardoor Carrefour Market Lanaken één van de paradepaardjes wordt binnen de supermarktsector.
Dit concept zet zich meer dan ooit in op lokale producten & producten uit de korte keten. Zo zal er samengewerkt worden met tientallen ondernemers uit Lanaken.Verder zal er ook een groot assortiment Limburgse bieren voorzien worden. Lokale handel wordt hoog in het vaandel gedragen.
 
De openingsuren zullen uitgebreid worden om tegemoet te komen aan vraag van onze klanten. Vanaf 4 november zal de winkel openen om 8u ipv 8u30. De sluitingsuren blijven wel behouden zoals vanouds.
 
Duurzaamheid is absoluut belangrijk bij de plannen voor de nieuwe winkel. Zo wordt de huidige koelcentrale van freongas vervangen naar een installatie werkend op CO2. Dit is een heel stuk milieuvriendelijker. Warmterecuperatie zal gebruikt worden om de winkel te verwarmen en alle verlichting zal bestaan uit LED. Onder de noemer “Missie Zero Waste” kunnen shoppers in een speciaal ingerichte zone hun overtollige verpakkingen kwijt, netjes gesorteerd. Naast een splinternieuwe zal deze Carrefour dus ook een ecologisch verantwoordelijke supermarkt worden.
 
Er werden 5 leegstaande panden gekocht in de naastliggende galerij Da Vinci, tevens verdwijnt lunchroom ‘De Molen’. Deze oppervlaktes zullen bij de winkel gevoegd worden, zodoende vergroot de winkeloppervlakte met 350m2 en komt het totaal op 1600m2. Over de hele lengte van de galerij zal gebruik gemaakt worden van grote glaspartijen. Zo zal de galerij zeker en vast een opwaardering krijgen. 47% van de winkel zal dan bestaan uit onze versafdelingen met onder andere een bakkerij waar meermaals per dag vers brood, pistolets en koeken gebakken worden. 80% van het vlees en gevogelte in onze winkel wordt ter plaatse versneden door onze eigen beenhouwers in hun atelier.
Verder voorzien wij een traiteur-afdeling in bediening waar de klant charcuterie kan laten afsnijden op maat van hun wensen. Door de uitbreiding zullen 11 nieuwe werknemers het team komen versterken. Zo komt het totaal op 58 personeelsleden. Op termijn kan dit aantal zeker nog groeien. In de vernieuwde winkel zal de klant ook gebruik kunnen maken van een zelfscan-zone. Comfort is voor ons een basisvereiste, niet hoeven wachten aan de kassa is daar het mooiste voorbeeld van. Naast 4 zelfscankassa’s, zullen er ook nog steeds 4 traditionele kassa’s geplaatst worden.
 
Er lopen momenteel onderhandelingen met de firma Sushi Daily om een sushistand te plaatsen, waar dagelijks verse sushi, poké bowls en Aziatische gerechten vers bereid zullen worden. Ook zal er aansluitend aan de supermarkt een take away shop komen, de Sweet Market voor zoete bekken waar er wafels, donuts, koffie’s, milkshakes worden verkocht. Daarnaast wordt een consumptiehoek voorzien waar men in de winkel aangekochte producten kan consumeren zoals soep & broodjes.
Er zal ten volle ingezet worden op beleving. Klant is en blijft koning.
Verder zal er ingespeeld worden op de grote vraag van vleesvervangers. de vegetarische afdeling zal daarom 3 keer zo groot worden. We merken dat BIO-producten aan een steile opmars bezig zijn en willen dan ook absoluut inzetten op deze categorie.
Verder zal er getracht worden de klant een “marktgevoel” te geven als hij rondloopt in de vernieuwde winkel. De versafdelingen zullen daarom atypisch geplaatst worden. Om de winkel overzichtelijker te maken, worden de rekken en de gondelhoofden verlaagd.
Zo heb je vanaf binnenkomst een ruim overzicht over de volledige winkel.
Klik op de foto voor slideshow...

Reactie toevoegen

* Je bericht komt online na goedkeuring..
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
4 + 2 =
Los deze eenvoudige rekenoefening op en voer het resultaat in. Bijvoorbeeld: voor 1+3, voer 4 in.